Σάββας Αναστασιάδης: «Η Χώρα στην πιο κρίσιμη στιγμή της Ιστορίας της, έχει τον χειρότερο Πρωθυπουργό που περιφέρεται και κοροϊδεύει τον κόσμο»

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΣΑΒΒασικά σημεία από την ομιλία του  Βουλευτή  Ν.Δ. κ. Σάββα Αναστασιάδη κατά τη διάρκεια της σημερινής κοινής συνεδρίασης των Επιτροπών Κοινωνικών και Οικονομικών Υποθέσεων για το Σ/Ν: «ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ – ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ – ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ …»
                                                                                              Θεσσαλονίκη 05 Μαϊου 2016

«Με το συγκεκριμένο σ/ν οι περικοπές στις συντάξεις είναι βαθιές, όπως αυτές  με πολύ ευστοχία και λεπτομέρεια έχει περιγράψει ο εισηγητής μας. Ενώ για τους μελλοντικούς συνταξιούχους οι μειώσεις είναι δραματικές», τόνισε μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Σάββας Αναστασιάδης, κατά τη διάρκεια της σημερινής του ομιλίας στην κοινή  συνεδρίαση των Επιτροπών Κοινωνικών και Οικονομικών Υποθέσεων για το Σ/Ν: «ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ – ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ – ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ …»

Και πρόσθεσε: «δεν κατάλαβα ακόμη πόσος  χρόνος  χρειάζεται και πόσες εμπειρίες πρέπει να αποκτήσει η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός για να διδαχθούνε από τις αποτυχίες τους. Γιατί και φέτος  συνεχίζει ο Πρωθυπουργός τα ίδια. Συνεχίζει να καθυστερεί την αξιολόγηση προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο, σε βάρος της πραγματικής  οικονομίας.     Να υπονομεύει τις ιδιωτικοποιήσεις  μέσω των Υπουργών του. Να εξοντώνει τους ελεύθερους επαγγελματίες. Να διώχνει τις Ελληνικές Επιχειρήσεις στο εξωτερικό. Να  προσθέτει σκληρά βάρη στις  πλάτες  της  κοινωνίας .

Να εξαντλεί τα αποθεματικά του κράτους  και να στραγγίζει και τα αποθεματικά  των Δημοσίων Φορέων».

Παράλληλα, ο κ. Αναστασιάδης υπογράμμισε αναφερόμενος στην περίοδο της μεταπολίτευσης: «Την περίοδο της μεταπολίτευσης που με τόση ευκολία απορρίπτετε, η Ελλάδα γνώρισε  μία πρωτοφανή ευημερία που συνοδεύτηκε από δημοκρατία, ελευθερία και την πιο μακρόχρονη πολιτική σταθερότητα που γνώρισε στην Ιστορία της. Φυσικά έγιναν λάθη και υπήρχαν στρεβλώσεις που έπρεπε να διορθωθούν. Εσείς βέβαια πολεμήσατε με μένος κάθε προσπάθεια διόρθωσης των στρεβλώσεων. Πολεμήσατε κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια. Πολεμήσατε την πρόοδο και ας την απολαμβάνατε καλύτερα από όλους. Με κινητοποιήσεις, με καταλήψεις  και με πρωτεργάτη τον Πρωθυπουργό»

Ο Βουλευτής της Β΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης ήταν ιδιαίτερα καυστικός σχετικά με τους μύθους που δημιούργησε η αριστερά με την ανοχή του πολιτικού συστήματος: « Και με την ανοχή και την δειλία όλου του τότε πολιτικού συστήματος δημιουργήσατε τους μύθους σας. Τον μύθο του προοδευτικού , ενώ στηρίζατε κάθε τι κατεστημένο.Τον μύθο του δίκαιου! Του ηθικού! Του ικανού! Του δημοκράτη! Τον μύθο ότι μόνο εσείς κατέχετε το σωστό και το αλάθητο. Ότι  μόνο εσείς έχετε τη λύση για όλα τα δύσκολα της κοινωνίας. Όλα αυτά βέβαια σε θεωρητικό επίπεδο. Γιατί στην πράξη όλοι αυτοί οι μύθοι καταρρίφθηκαν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Αποδείξατε τα ακριβώς  αντίθετα. Επιτίθεστε σε κάθε έναν που διαφωνεί μαζί σας. Κατασκευάζετε παντού εχθρούς και δράκους. Όταν τα Μ.Μ.Ε σας κάνουν κριτική τη θεωρείτε ύποπτη. Όποιος δε συμφωνεί μαζί σας εξυπηρετεί σκοτεινά συμφέροντα.Είναι πρώτη φορά που μία κυβέρνηση  δεν ανέχεται ούτε την κριτική ούτε την άλλη άποψη.

Είναι πρώτη φορά που αμφισβητείται το δικαίωμα της αντιπολίτευσης και του τύπου, να διαφωνεί με τις θέσεις της κυβέρνησης.

Συμπεριφορές που κινούνται εκτός δημοκρατικής κουλτούρας και λογικής».

 

Στη συνέχεια σχολίασε τις δηλώσεις του κ. Παππά και του Υπουργού σχετικά με τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος υπογραμμίζοντας: «Λέει ο κ. Παππάς και εσείς κ. Υπουργέ, «Αντίθετα με τους πρόθυμους της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος προστατεύουμε το 90% των συνταξιούχων».  Δηλαδή για να σας καταλάβω κι εγώ το τσουνάμι φόρων και περικοπών των 9 δις ευρώ από πού θα προέλθουν; Μήπως από τα εισοδήματα των πολιτών του πλανήτη Άρη; Δεν υπάρχουν λόγια  για να σας περιγράψει κανείς. Και δεν ντρέπεστε  γι αυτά που λέτε»

 

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του συμπλήρωσε: «Η χώρα κ.κ. συνάδελφοι, στην πιο κρίσιμη στιγμή της ιστορίας της, έχει δυστυχώς τη χειρότερη κυβέρνηση και τον χειρότερο πρωθυπουργό που είχε ποτέ. Που περιφέρεται και κοροϊδεύει τον κόσμο.

Που μοιράζει εντός  και εκτός  Ελλάδος  γενικόλογα κηρύγματα περί δημοκρατίας , ισότητας, αλληλεγγύης, αξιοπρέπειας και Ευρωπαϊκής ιδέας.

Και αφού οδηγεί τα πράγματα σε αδιέξοδο περιφέρεται ως διεθνής επαίτης, εκλιπαρώντας τους καλούς τώρα Αμερικανούς και Ευρωπαίους για μία έστω καλή δήλωση για εσωτερική κατανάλωση».

Σχολιάστε