Δελτίο τύπου eHAND Erasmus+ project στο 2ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου

To 2ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου φιλοξένησε από 23-27 Απριλίου 2018 την 5η συνάντηση του προγράμματος  eHAND Erasmus+ “Enceladus” meeting in Oreokastro.  Τα αποτελέσματα των ανθρώπινων δραστηριοτήτων στις φυσικές καταστροφές ήταν το κεντρικό θέμα με το οποίο ασχολήθηκαν μαθητές και καθηγητές από 7 χώρες, την Ιταλία, Εσθονία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Τουρκία και Ελλάδα. Συνολικά 44 μαθητές και καθηγητές από τις χώρες αυτές και περίπου 35 μαθητές και καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρο,  συμμετείχαν στις δραστηριότητες της συνάντησης

20180427_211233

STEM & IBSE μάθημα που αφορούσε “Earthquakes & Engineering in the classroom”, CLIL μαθήματα για  “Earthquake Safety Tips”, “Are you playing games with me? Are you serious?”  “Minerals: the gifts of the earthquakes and the volcanoes in Aegean”,  “Αctive south Aegean volcanic arc and natural disasters through history”, αλλά  και  η δημιουργία  εντύπου  με earthquake safety tips ήταν οι δραστηριότητες  στις οποίες ενεπλάκησαν οι μαθητές τις ημέρες της συνάντησης.

20180426_13460520180427_10021920180427_103722

Εκτός όμως από τις δραστηριότητες αυτές οι φιλοξενούμενοι  επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, τον Όλυμπο και το ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου, το Μουσείο Βασιλικών Τάφων των Αιγών  στην Βεργίνα , τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου και ξεναγήθηκαν από τους μαθητές του σχολείου μας σε ιστορικά  μνημεία της Θεσσαλονίκης. Μια μουσική βραδιά που ετοίμασαν οι μαθητές του σχολείου μας και οργάνωσαν καθηγητές και γονείς ήταν ο αποχαιρετισμός προς όλους τους φιλοξενούμενούς μας.

Η παιδαγωγική ομάδα  Erasmus+  του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: