5η συνάντηση του προγράμματος Erasmus+ eHAND στο 2ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου

Πλησιάζουμε προς  την 5η συνάντηση του προγράμματος Erasmus+ eHAND που θα γίνει στο Ωραιόκαστρο. Σε λίγες  ημέρες, το σχολείο μας και οι οικογένειες  των μαθητών μας  θα  έχουν την δυνατότητα να  φιλοξενήσουν 29 μαθητές και 15 καθηγητές από την Ιταλία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Εσθονία και Τουρκία στα πλαίσια του προγράμματος  Erasmus+ Project,  “Effects of Human Activities on Natural Disasters” – “e-HAND”.

Είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία  για το σχολείο μας,  για μαθητές και καθηγητές, αφού είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στο σχολείο. Καλούμαστε να διοργανώσουμε μια εποικοδομητική, ενδιαφέρουσα συνάντηση, με επιμορφωτικές δράσεις και επισκέψεις.

Οι κανονισμοί ασφαλείας σε περίπτωση σεισμού (πριν, κατά την διάρκεια και μετά), το ενεργό νότιο ηφαιστειακό τόξο στο Αιγαίο, η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μέσα από τα serious games, μάθημα STEM & IBSE με θέμα οι «σεισμοί και η μηχανική στην τάξη»,  η άσκηση σεισμού, θα είναι μερικές από τις θεματικές ενότητες και τα μαθήματα που θα υλοποιηθούν, πλαισιωμένες απο πολλές ακόμη δράσεις και επισκέψεις .

Στην προσπάθεια συμμετέχει σχεδόν όλη η κοινότητα του σχολείου μας. Πρώτα απ’ όλα οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι γονείς. Οι γονείς είναι  το στήριγμά μας σε αυτή την προσπάθεια. Είναι κοντά μας τόσο λόγω της φιλοξενίας των 29 μαθητών/τριών αλλά και της καθημερινής προσφοράς τους . Ο Δήμος ήδη στηρίζει στην προσπάθεια αυτή.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το αποτέλεσμα θα είναι  πολύ καλό, χάρη στην προσπάθεια όλων μας. Οι εμπειρίες μιας τέτοιας διοργάνωσης  είναι καταπληκτικές και αποτελούν παρακαταθήκη για το μέλλον.

Ο συντονιστής

Χατζηγεωργίου Γιώργος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: