Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Ιωάννη Αμανατίδη από την Πρέσβυ της Σλοβενίας στην Ελλάδα, κα Anita Pipan

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Αμανατίδης δέχθηκε εθιμοτυπική επίσκεψη από την Πρέσβυ της Σλοβενίας στην Ελλάδα, κα Anita Pipan.

Η Πρέσβυς της Σλοβενίας αναφέρθηκε στη στήριξη που επέδειξε η χώρα της προς την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, τόνισε ότι η Σλοβενία είναι στο πλευρό της Ελλάδος και για την αντιμετώπιση της προσφυγικής/μεταναστευτικής κρίσης και αναφέρθηκε σε επιμέρους τομείς συνεργασίας των δύο χωρών, όπως, ασφάλεια τροφίμων, διαχείριση υδάτινων πόρων, κ.ά.

Ο κ. Υφυπουργός επίσης αναφέρθηκε στην συνεργασία των δύο χωρών, η οποία στηρίζεται σε ιστορικούς δεσμούς και στην κοινή πορεία των δύο χωρών, ως συμμάχων και εταίρων.

Εξέφρασε, επιπλέον, το ενδιαφέρον του για την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας των δύο χωρών στον μορφωτικό και πολιτιστικό τομέα, αναφέροντας τη δυνατότητα αξιοποίησης της κοινής κληρονομιάς του Ιωάννη Καποδίστρια, πρώτου Κυβερνήτη του ελεύθερου ελληνικού κράτους, που έλκει την βαθύτερη οικογενειακή καταγωγή του από την πόλη Koper της Σλοβενίας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: