Ημερίδα Ανακύκλωσης και πρόταση κομποστοποίησης από τον Περιβαλλοντικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ωραιοκάστρου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Περιβαλλοντικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου, διοργανώνει ημερίδα ανακύκλωσης με τίτλο “Ανακύκλωση και Διαλογή στην Πηγή. Μία νέα σχέση για τους Δημότες”, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 ώρα 11:00 στο  Συνεδριακό Κέντρο  ICBS THESSALONIKI BUSINESS COLLEGE στη Γαλήνη  Ωραιοκάστρου.

Μετά από τη νομοθετημένη (Ν.4496/17) αλλαγή της σχέσης του πολίτη με τη διαχείριση των απορριμμάτων επιχειρούμε να διευκρινίσουμε τα στοιχεία της νέας σχέσης με:

Παρουσίαση του «Νέου θεσμικού πλαισίου και πολιτικές για τη διαλογή στην πηγή, την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση», από  τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Φάμελλο Σωκράτη.

  • Περιγραφή της νέας οικονομικής σχέσης του πολίτη «Πληρώνω όσο πετάω (ΠΟΠ)», από τους συνεργάτες του Α.Π.Θ. Διδάκτορες κ. Μαλαμάκη Απόστολο και κα Κοντογιάννη Σταματία.
  • Παρουσίαση της λύσης της “Οικιακής κομποστοποίησης. Μια λύση για τη μείωση των απορριμμάτων”, από τον Διδάκτορα κ. Μουστακίδη Γεώργιο.

Η Ημερίδα απευθύνεται σε κάθε ενεργό πολίτη και αφορά όλους.

Σκοπός της είναι η ενημέρωση του πολίτη στο νέο νομοθετικό πλαίσιο, στη λειτουργία των νέων μηχανισμών ανακύκλωσης – επαναχρησιμοποίησης, στην εξεύρεση διαχειριστικών λύσεων στη διαλογή στην πηγή,  στην εξέλιξη της νέας οικονομικής επιβάρυνσης του πολίτη, στην παρουσίαση εφικτών λύσεων, στην επίλυση αποριών και στην εξαγωγή συμπερασμάτων.

Η προσέγγιση είναι περιβαλλοντική και οικονομική για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, πολίτες και πολιτεία. Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό.

                                                                        Για το Σύλλογο

Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γραμματέας

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ                              ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: