Μάννα εξ….Ιβαν

Άρθρο του Περικλή Στέλλα

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΣΤΕΛΛΑΣΛίγο-πολύ ο κόσμος γνωρίζει πως ο Ιβαν Σαββίδης βοηθά οικονομικά την ομάδα μπάσκετ. Εχει βρεθεί και έχει συνομιλήσει πολλές φορές με τον πρόεδρο του δικεφάλου Μπάνε Πρέλεβιτς. Και η αλήθεια είναι ότι ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει δώσει αρκετά χρήματα και συνεχίζει να δίνει. Με τα χρήματα αυτά καλύπτονται σημαντικές ανάγκες και ενίοτε και ανάγκες εκπλήρωσης μεταγραφικών στόχων. Όμως…
Με τα ελάχιστα χρήματα που έχει ο μπασκετικός ΠΑΟΚ δεν είναι δυνατόν να αλλάξει επίπεδο και δεν είναι δυνατόν να αλλάξει πορεία προκειμένου να επιστρέψει στην κορυφή σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αλήθεια επίσης είναι ότι τόσο ο Πρέλεβιτς,όσο και οι συνεργάτες του δεν δείχνουν σημάδια κούρασης για να αποχωρήσουν. Εκ των πραγμάτων όμως ο ΠΑΟΚ έχει πολύ χαμηλό ταβάνι έτσι και δεν μπορεί να πάει ψηλότερα. Εκ των πραγμάτων κινείται και θα κινείται με αυτές τις φτωχές οικονομικές προϋποθέσεις, μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.
Στις αρχές του Φθινοπώρου σε πολύ σοβαρό (οικονομικό,διοικητικό κλπ) επίπεδο,ο Ιβαν Σαββίδης συζήτησε το ενδεχόμενο να γίνει ιδιοκτήτης και της ομάδας μπάσκετ. Στην συζήτηση που έκανε με συγκεκριμένους ανθρώπους, διαπίστωσε πως είναι πολύ πιο εύκολο να δημιουργήσει μία ομάδα επιπέδου που πολύ σύντομα θα μπορέσει να πρωταγωνιστήσει σε Ελλάδα και Ευρώπη και μάλιστα διαθέτοντας μόνο τα 2/80 (ας πούμε) απο εκείνα που έχει βάλει στο ποδόσφαιρο. Δεν ήταν όμως τόσο ζεστός διότι απλούστατα δεν του αρέσει το μπάσκετ σαν άθλημα τόσο, όσο το ποδόσφαιρο. Στην εύκολότερη (σε σχέση με το ποδόσφαιρο) προοπτική του μπάσκετ όμως αποφάσισε να το δει διαφορετικά και οριστική απόφαση θα πάρει στο τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου, ανεξάρτητα απο την κατάληξη που θα έχει φέτος η πορεία της ποδοσφαιρικής ομάδας. Εαν γίνει αυτό τελικά ,εκ των πραγμάτω θα μιλάμε για…μάννα εξ…Ιβαν για το μπάσκετ του ΠΑΟΚ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: