ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου (ΜΠΣ) Μεσαίου Θεσ/νίκης ‘’ΝΕΑ ΚΟΤΥΩΡΑ’’»

ΒΟΥΛΗ ΕΛΛΗΝΩΝΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ

 

 

 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ | ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Πολυτεχνείου 27-29, 546 25 Θεσσαλονίκη
τηλ.:2310.545.503, 2310.545.509, fax: 2310.545.669
Βουλής 4, 105 62 Αθήνα
Τηλ.: 210.332.51.24 fax: 210.370.6011
E-mail: giorlazaridis@gmail.com

Θεσσαλονίκη, 07.11.16

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΓΗ παρουσίαση του 4ου κατά σειρά βιβλίου του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου (ΜΠΣ) Μεσαίου Θεσ/ νίκης «ΝΕΑ ΚΟΤΥΩΡΑ», έγινε την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 11.30 π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Μεσαίου.
Το βιβλίο έχει τίτλο «Προσφορά ζωής 26 χρόνια», και αφορά το σημαντικό και ανθρωπιστικό ζήτημα της αιμοδοσίας.
Ο ΠΜΣ Μεσαίου ‘’ΝΕΑ ΚΟΤΥΩΡΑ’’, έχει αξιέπαινη δράση σε πολλά επίπεδα. Ο πολιτισμός, είναι η κορυφαία πνευματική πράξη του ανθρώπου που συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και στη διατήρηση της ελληνικής παράδοσης. Η αιμοδοσία, είναι η κορυφαία ανθρωπιστική πράξη και είναι ταυτισμένη με την ζωή. Ο Σύλλογος ‘’ΝΕΑ ΚΟΤΥΩΡΑ’’ διακρίνεται με μακροχρό-νια επιτυχία και στα δύο.
Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος του Συλλόγου Ελένη Φωτιάδου, η οποία καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους. Ο Θεόδωρος Αμανατίδης ήταν υπεύθυνος για την επιμέλεια του βιβλίου. Την παρουσίαση έκανε ο Δρ. φιλόλογος Ηλίας Χρυσοστομίδης.
Την παρουσίαση, εκτός των πολλών εκλεκτών προσκεκλημένων, τίμησε με το παρουσία του και ο βουλευτής Ανεξάρτητων Ελλήνων, Β΄ Θεσσαλονίκης, Γεώργιος Λαζαρίδης, ο οποίος α-πηύθυνε και σχετικό χαιρετισμό.
Ο βουλευτής θεώρησε αυτονόητο ανθρωπιστικό χρέος του, να συμβάλλει όσο μπορεί στην πολύτιμη αυτή καταγραφή μέσα από το βιβλίο «Προσφορά ζωής 26 χρόνια», γι αυτό και ανέλαβε ως βασικός χορηγός για την έκδοσή του.
Το αίμα και τα προϊόντα του, αποτελούν το σπουδαιότερο βιολογικό αγαθό για τη ζωή. Οι α-νάγκες για αίμα συνεχώς αυξάνονται, ενώ η παραγωγή του με τεχνικά μέσα είναι προς το πα-ρόν αδύνατη. Μοναδική πηγή αποτελεί ο άνθρωπος. Η αιμοδοσία ολικού αίματος, είναι μια δια-δικασία απλή, ανώδυνη και γρήγορη (περίπου 10 λεπτά). Από αυτήν μπορούμε να εξυπηρετή-σουμε τρείς διαφορετικούς ασθενείς.
Η προσφορά αίματος, είναι μια ενέργεια υψηλού ανθρωπισμού για τη βοήθεια πολλών συ-νανθρώπων μας, που βρίσκονται είτε σε έκτακτη ανάγκη (χειρουργικές επεμβάσεις, ατυχήματα, τροχαία) είτε πάσχουν από διάφορες μορφές αναιμίας.

21

Από το Γραφείο Τύπου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: