Παρέμβαση – ενημέρωση, για τη λειτουργία της νέας λεωφορειακής γραμμής που θα συνδέει Ωραιόκαστρο – Νεοχωρούδα – Μηχανοστάσιο

ΟΑΣΘΠαρέμβαση – ενημέρωση, για τη λειτουργία της νέας λεωφορειακής γραμμής που θα συνδέει Ωραιόκαστρο – Νεοχωρούδα – Μηχανοστάσιο και η οποία όμως αποκλείει τον Πεντάλοφο που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 1,5 χιλιομέτρου, είχαμε σήμερα από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, ο οποίος μας γνώρισε τα παρακάτω:

Με αφορμή το πρόσφατο άρθρο σας για τη λειτουργία της νέας λεωφορειακής γραμμής οφείλουμε να ενημερώσουμε τους Δημότες μας ότι”: Οι πρώτες επαφές με το ΣΑΣΘ για το θέμα αυτό έγιναν από τον Οκτώβριο 2014 προκειμένου για να αντιμετωπιστούν τα συγκοινωνιακά προβλήματα.

Μετά από πολλές συναντήσεις τον Δεκέμβριο 2015 έγινε επιτόπια αυτοψία της διαδρομής στην οποία συμμετείχαν μέλη του ΣΑΣΘ και από πλευράς του δήμου Ωραιόκαστρου, δυο αντιδήμαρχοι. Το ΣΑΣΘ έκρινε ότι μπορεί να καλύψει την διαδρομή αυτή με συγκοινωνία μέχρι την Νεοχωρούδα. Τελικά εγκρίθηκε η δρομολόγηση νέας γραμμής με τρία δρομολόγια την ημέρα τα οποία θα ακολουθούν την παρακάτω διαδρομή:Αμαξοστάσιο ΟΑΣΘ Σταυρούπολης – Πατριάρχου Αθηναγόρα – Εσπερίδων – Ηλιουπόλεως – Νότια παράπλευρος Εγνατία οδού – Αερογέφυρα άνωθεν Εγνατίας οδού – προέκταση Παπάγου – Συμμαχική οδός – Μακεδονικού Αγώνα -Κωνταξοπούλειο – Φλωρίνης – οδός προς Νεοχωρούδα – Τερματισμός Νεοχωρούδα.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, τροποποιήσεις, η εγκρίσεις για νέες γραμμές κλπ γίνονται  δυο φορές το χρόνο κατά τους μήνες Απρίλιο και Νοέμβριο. Εφόσον υπάρχει ανάγκη το τοπικό συμβούλιο του Δ.Δ. Πενταλόφου μπορεί να ζητήσει την επέκτασή της ανωτέρω γραμμής.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: