ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΟΖΩΔΟΥΣ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑΣ ΤΩΝ ΒΟΟΕΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΣΗΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28/09/2015

 

γελαδαΤις δράσεις ενημέρωσης, πρόληψης μετάδοσης και αντιμετώπισης της οζώδους δερματίτιδας των βοοειδών συνεχίζει η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Διεύθυνση Κτηνιατρικής – Τμήμα Υγείας Ζώων).
Ήδη διοργανώθηκε ημερίδα – σύσκεψη, για την ενημέρωση αναφορικά με την πρόληψη μετάδοσης, αλλά και την αντιμετώπιση της οζώδους δερματίτιδας των βοοειδών και τα σχετικά επιστημονικά δεδομένα, αλλά και ευρεία συζήτηση με τους προϊσταμένους και υπεύθυνους κτηνιάτρους των Τμημάτων Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Στη σύσκεψη, και στο πλαίσιο αξιολόγησης των εφαρμοζόμενων προγραμμάτων εκρίζωσης της φυματίωσης των βοοειδών και της βρουκέλλωσης των βοοειδών και των αιγοπροβάτων, συζητήθηκαν τα υπάρχοντα προβλήματα και κατατέθηκαν σχετικές προτάσεις. Για τη βρουκέλλωση των βοοειδών και των αιγοπροβάτων παρουσιάστηκαν εκ μέρους του αρμόδιου Εργαστηρίου τα επιδημιολογικά στοιχεία της τελευταίας τριετίας, σε πανελλαδικό επίπεδο, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και σε επίπεδο Περιφερειακών Ενοτήτων. Επίσης, συζητήθηκαν προβλήματα, προτάσεις και προθέσεις του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με την εφαρμογή των προαναφερόμενων και άλλων προγραμμάτων.
Δεδομένων των αναγκών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε προσωπικό για την αντιμετώπιση της οζώδους δερματίτιδας των βοοειδών, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Διεύθυνσης Υγείας των Ζώων της Γενικής Διεύθυνσης Βιώσιμης Ζωικής Παραγωγής και Κτηνιατρικής του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη συνδρομή κτηνιάτρων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών στο πρόγραμμα εμβολιασμού βοοειδών, με σκοπό τη δημιουργία βιολογικού φραγμού για τη μετάδοση της νόσου, παρά το φόρτο εργασίας των τεσσάρων κτηνιάτρων, οι οποίοι αναχώρησαν για τον Έβρο από την 21η Σεπτεμβρίου 2015.
Επίσης, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας, Ιωάννη Ταχματζίδη, με τη συμμετοχή των προϊσταμένων των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Αντικείμενο της σύσκεψης που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα ήταν η μεθόδευση των ενεργειών για την πρόληψη της μετάδοσης της οζώδους δερματίτιδας των βοοειδών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: