Σε νέα μοντέλα Εκπαίδευσης, εξασκούνται οι φοιτητές του Mediterranean College

Δελτίο Τύπου

ΣΥΝΤΤο Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν οι φοιτήτριες των προγραμμάτων Higher National Diploma in Special Education Needs και Professional Diploma in Speech Therapy, της Σχολής Εκπαίδευσης του Mediterranean College Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του Employability Week.
Η επίσκεψη έλαβε χώρα τη Δευτέρα 30 Μαρτίου, όπου οι φοιτητές παρακολούθησαν το πρόγραμμα «τα παιχνίδια ζωντανεύουν». Μέσα από μια διαδραστική παρουσίαση, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν νέα μοντέλα εκπαίδευσης παιδιών με τυπική ανάπτυξη αλλά και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, χρησιμοποιώντας ως εργαλείο το παιχνίδι. Το εν λόγω πρόγραμμα εκπαίδευσης, φέρνει τα παιδιά σε επαφή με διαφορετικά υλικά κατασκευής παιχνιδιών, παρέχει γνώσεις, προάγει τη μουσικοκινητική αγωγή, ενεργοποιεί τις οπτικοχωρικές δεξιότητες και τις γνωστικές λειτουργίες των παιδιών, τα εμπλέκει σε δραστηριότητες αναβίωσης παλιών ομαδικών παιχνιδιών, προωθεί τη συνεργασία και τους διδάσκει κατασκευές και χειροτεχνίες. Οι φοιτητές μέσω του προγράμματος αυτού, πήραν πολύτιμες γνώσεις σχετικά με τη χρήση του παιχνιδιού ως μέσου διδασκαλίας.
ΣΥΝΤΟΜΤο Mediterranean College, με συνέπεια και προσήλωση στο έργο που έχει αναλάβει απέναντι στους φοιτητές του, διοργανώνει εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές επισκέψεις, με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης και κατάρτισης στο αντικείμενο που έχουν επιλέξει και την παροχή πραγματικών εμπειριών, για την μετέπειτα επαγγελματική σταδιοδρομία τους.

Πληροφορίες:
Mediterranean College, Θεσσαλονίκη
Egnatia 2-4
tel.: +30 2310 547708
fax: +30 2312 202620 / website: http://www.medcollege.edu.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: