Όλοι κοιμούνται ήσυχοι

ΓΚΟΝΤΗΣ 1 DSC_0573Οι εκλεγμένοι στην διοίκηση του δήμου, έχουν τεράστιες δυνατότητες. Οι περισσότεροι από αυτούς, μπορούν να καταφέρουν σπουδαία πράγματα αν έχουν αυτοπεποίθηση και θέληση ή διακινδυνεύσουν όσο χρειάζεται. Κι όμως, δεν το κάνουν. Αντίθετα, κάθονται και βολεύονται στα όρια της εκλογικής τους περιφέρειας,  είτε μπροστά στην τηλεόραση και αντιμετωπίζουν τη εκλογή τους σαν να πρόκειται να διαρκέσει για πάντα.

Κοιμόμαστε ήσυχοι. Σε ότι αφορά τον απολογισμό της θητείας και της διοίκησης μας όλα αυτά τα χρόνια στον δήμο Ωραιοκάστρου. Έχουμε ήσυχη την συνείδησή μας, αυτό είναι το συμπέρασμα που βγαίνει από τις δηλώσεις των πρώην και νυν εκλεγμένων στελεχών της απελθούσας διοίκησης του κ. Σαραμάντου σε ότι αφορά την επίλυση θεμάτων όπως η ακαταλληλότητα του νερού σε Μυγδονία και Καλλιθέα, οι γέφυρες Ν. Φιλαδέλφειας και Πενταλοφου , η αποπεράτωση του παιδικού σταθμού στον Πεντάλοφο και άλλα τόσα έργα υποδομής που έμειναν έργα, ή εξαγγελίες στα χαρτιά.

Κοιμάται ήσυχη. Έχει ήσυχη την συνείδησή της η νέα διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου, γιατί όπως από πολύ νωρίς άφησε να διαφανεί, η επίλυση των ανωτέρω προβλημάτων που αποτέλεσαν αιχμή του προεκλογικού δόρατος, των εξαγγελιών της, θα αργήσει και κατά πάσα πιθανότητα θα μεταφερθεί στις προεκλογικές εξαγγελίες υλοποίησης της επομένης 5ετίας, μετά το 2019. Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι.

Μεγάλη κουβέντα για τον κάθε ένα από εμάς. Μεγάλη κουβέντα για τον κάθε ένα από εσάς που μας διαβάζετε, είσαστε κάτοικοι του δήμου, και είσαστε υποχρεωμένοι να αγοράζετε νερό για πόση και μαγείρεμα. Μεγάλη κουβέντα για όποιον είναι γεωργοκτηνοτρόφος και αγωνιά καθημερινά να μην βρέξει και ξαναπλημμυρίσει η γέφυρα. Για όποιον από εσάς είναι γονιός και βλέπει για 10η και 12η χρονιά μισοτελειωμένο και εγκαταλελειμμένο τον παιδικό σταθμό και είναι σίγουρος πλέον ότι θα το βλέπει έτσι, για πολύ καιρό ακόμη.
Ο Δήμος Ωραιοκάστρου, είναι δήμος κοντά στην συμπρωτεύουσα. Είναι πρώτος σε επιλογή για μόνιμη εγκατάσταση, όλων αυτών που επιλέγουν για διαμονή την Θεσσαλονίκη. Θέλει από την διοίκηση που εμπιστευτικέ, να κάνει αυτά που υποσχέθηκε τώρα και όχι μετά από 10 χρόνια.
Για πολλά περισσότερα, η και γιαυτό μόνον, η νέα διοίκηση δεν θα έπρεπε να λέει, ή να υπονοεί ότι έχει ήσυχη την συνείδησή της. Όπως δεν πρέπει να την έχει και κανένας ψηφοφόρος, κανένας πολίτης του δήμου και γενικά κανένας μας.

Άραγε αναρωτηθήκατε πόσοι από εμάς δεν γυρίσαμε αλλού τα μάτια μας, δεν γυρίσαμε αλλού το κεφάλι μας, σε δίκαιες επισημάνσεις και δεν χρησιμοποιήσαμε παρωπίδες, σε δίκαιες κρητικές του συνόλου της αντιπολίτευσης, που όμως δεν συνέφεραν την διοίκηση, που συν έφεραν όμως εμάς και τα συμφέροντα μας;
Πόσοι από εμάς δεν είπαμε “έλα μωρέ” και τι ΄έχει το νερό σε Μυγδονία και Πεντάλοφο, με λίγες μονάδες νιτρικών πάνω από το όριο; “Έλα μωρέ” και γιατί να κάνουμε γέφυρα και όχι διάβαση στην Ν. Φιλαδέλφεια και στον Πενταλοφο, μόνο και μόνο επειδή θα πλημμυρίσει με νερό 20-30 ημέρες το χρόνο; “Έλα μωρέ” τι τον θέλω τον μισοτελειωμένο παιδικό σταθμό αφού είναι εύκολο να μην το κάνω βγάζοντας το ακατάλληλο;

“Έλα μωρέ” τι χρησιμεύει η ΔΗΚΕΩ στον Πεντάλοφο, που επιβαρύνει αρνητικά τον προϋπολογισμό, αλλά είναι χρήσιμη αν έχει την έδρα της στο Ωραιόκαστρο;
“Έλα μωρέ”  γιατί να ξαναχτίσουμε την περίφραξη του γηπέδου που κτίστηκε το 1982 από τους τότε διοικούντες της πρώην κοινότητας, με τα πενιχρά έσοδα, άλλα με περίσσια αγάπη για τον τόπο τους και εν έτη 2015 έπεσε, και τώρα η πρόχειρη περίφραξη με συρματόπλεγμα προκρίνεται σαν καλύτερη λύση;

Όταν λοιπόν βαφτίζουμε το κρέας νηστίσιμο τι άλλο μπορούμε να περιμένουμε και πώς μπορούμε να το ονομάσουμε;

Στρουθοκαμηλισμός. Όλοι μας φταίμε όταν βολευόμαστε με λύσεις υποδεέστερες από αυτές που πρέπει να γίνουν. Όλοι μας φταίμε όταν παραμυθιαζόμαστε και δεν αντιδρούμε. Όλοι μας παραμυθιαζόμαστε όταν συνεχίζουμε να αγοράζουμε νερό εμφιαλωμένο, στο ίδιο έργο θεατές.

Όλοι μας φταίμε, όταν για να μεταβούμε στην απέναντι πλευρά του πλημμυρισμένου γαλλικού ποταμού με προορισμό την Φιλαδέλφεια ή στις κτηνοτροφικές μονάδες αντί απόστασης 200 μέτρων αναγκαζόμαστε να διανύουμε 20 χιλιόμετρα επιπλέον.

Όλοι μας φταίμε ίσως γιατί: “Ησυχίαν είχεν ο Δήμος και αντέλεγε ουδείς, δεδιώς και ορών ότι πολύ το ξυνεστηκός”.

Θουκυδίδης Αθηναίος ιστορικός 460-394 π.Χ.
μτφρ: ο λαός σώπαινε, και κανείς δεν μιλούσε, γιατί ήταν φοβισμένος και έβλεπε πως οι συνωμότες ήταν πολλοί.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: