ΣΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΚΑΙ Ο ΣΕΚ: Στο κενό οι ασφαλισμένοι ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΠΥ 1Επίσχεση παροχής υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από 1-12-14 μέχρι να εξοφληθούν όλα τα ληξιπρόθεσμα αποφάσισαν τα μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών. Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι προχωρούν στην επίσχεση ως ύστατη κίνηση σωτηρίας των χιλιάδων θέσεων εργασίας που συντηρούν και ως ύστατη προσπάθεια επιβίωσης απέναντι στην αναγκαστική πτώχευση που τους επιβάλλεται. Όπως αναφέρουν είναι πρόδηλη η ανικανότητα σωστού οικονομικού προγραμματισμού του ΕΟΠΥΥ, που κατ’ εξακολούθηση προβαίνει σε παραβίαση των συμβατικών υποχρεώσεών του, οι οποίες αφορούν:
Πάνω από 100.000.000 ευρώ ληξιπρόθεσμα των ετών 2006 -2011, με χρήματα που ο οργανισμός ήδη έχει δανεισθεί και λάβει από το 2012. Πάνω από 30.000.000 ευρώ οφειλόμενα του 2012. Πάνω από 100.000.000 ευρώ οφειλόμενα για το 2013, από τα οποία έχουν πληρωθεί οι προκαταβολές από Ιανουάριο έως Αύγουστο 2013. Τέλος, πάνω από 80.000.000 ευρώ οφείλονται για το 2014. Ο ΣΕΚ αναφέρει ότι θα κάνει τα πάντα για να βάλει τέλος στην προσπάθεια αφανισμού του ιδιωτικού τομέα Υγείας στην Ελλάδα, καθώς έχει εξαντληθεί κάθε περιθώριο καλής θέλησης, κατατέθηκαν λειτουργικές και άμεσα εφαρμόσιμες προτάσεις, έγινε πρόταση και χρηματοδότηση του ελέγχου των κλινικών από ανεξάρτητες ελεγκτικές εταιρείες.
Αντιθέτως, ο ΕΟΠΥΥ επέβαλε μονομερείς, αντισυνταγματικές και απολυταρχικές παραβιάσεις των συμφωνιών του με τις κλινικές, σφετεριζόμενος την εργασία των χιλιάδων επιστημόνων και των εργαζομένων που τις στελεχώνουν, κοστολογώντας την αυθαίρετα και εκ των υστέρων στο 30% της ήδη καταφανώς υποκοστολογημένης αξίας της. Ο ΣΕΚ ζητά ένα σταθερό πλαίσιο σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ που θα τηρείται και θα αμείβει τους παρόχους εγκαίρως και πλήρως για τις υπηρεσίες που παρέχουν στους ασφαλισμένους του.

περισσότερα στο: http://www.healthdaily

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: