Η νέα δημοτική αρχή οδηγεί σε μαρασμό τον Πεντάλοφο

ΓΚΟΝΤΗΣ 1 DSC_0573Ο Δήμος Ωραιοκάστρου είναι δήμος της Περιφέρειας Kεντρικής Mακεδονίας που συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης. Προέκυψε από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Ωραιοκάστρου, Mυγδονίας και Καλλιθέας. Όλες οι προηγούμενες διοικήσεις του δήμου μετά την συνένωση, μεταξύ άλλων και πάντα μετά από συζήτηση, εφαρμόζοντας την αρχή των Kανόνων της ισοπολιτείας, και με γνώμονα την δημοκρατία, την δικαιοσύνη, συνέβαλαν και έγινε αποκέντρωση και καταμερισμός υπηρεσιών.
Έτσι το Ωραιόκαστρο αποφασίστηκε να φιλοξενήσει το Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Πρόνοιας & Αλληλεγγύης Ωραιοκάστρου γνωστό ως Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω.
Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Ωραιοκάστρου γνωστή ως Δ.Ε.Υ.Α.Ω. πήγε στην Μυγδονία με έδρα το Μελισσοχώρι. Τέλος η Δ.Η.Κ.Ε.Ο (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ωραιοκάστρου) αποφασίστηκε στην Καλλιθέα, με έδρα μέχρι πρόσφατα τον Πεντάλοφο.
Η Νέα δημοτική αρχή του δήμου Ωραιοκάστρου θέλοντας να δείξει το κοινωνικό και δημοκρατικό της πρόσωπο, δηλαδή ότι είναι κοντά στους δημότες των άλλων διαμερισμάτων της, που δοκιμάζονται καθημερινά από την οικονομική κρίση αποφάσισε να ΑΡΠΑΞΕΙ από την Καλλιθέα και τον Πεντάλοφο, τη Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ωραιοκάστρου (Δ.Η.Κ.Ε.Ο) και να μεταφέρει την έδρα της στο Ωραιόκαστρο αρχικά και μετά πιθανόν στην Μυγδονία.
Μ’ αυτές τους τις αποφάσεις έδειξαν ότι, πολύ γρήγορα ξέχασαν, ή μάλλον δεν γνωρίζουν ότι σύμφωνα με την αρχή της ισοπολιτείας οι νόμοι, έχουν την ίδια ισχύ για όλους, ανεξάρτητα από την κοινωνική, οικονομική κτλ. θέση του προσώπου ή του δημοτικού διαμερίσματος που προστατεύουν ή τιμωρούν.
Για την νέα δημοτική αρχή τι ισχύει; που πήγε το καθεστώς ισονομίας και ισοπολιτείας σε ότι αφορά την Καλλιθέα και τον Πεντάλοφο;
Αντ΄ αυτού την πολιτική «πονάει χέρι, κόβει χέρι», ακολουθεί η νέα δημοτική αρχή για την Δ.Η.Κ.Ε.Ω. Αντί να αντιμετωπίσει υπαρκτά προβλήματα, (επάνδρωση της υπηρεσίας με προσωπικό και αναβάθμιση του ρόλου της) προωθεί την υποβάθμιση του Πεναλόφου μεταφέροντας την έδρα της στο Ωραιόκαστρο! Η αλλαγή αυτή περιλαμβάνεται, στο όνομα της επιμονής κάποιων εξ αυτών να απαξιούν όχι μόνο με τα λόγια αλλά πλέον και με πράξεις, τα άλλα δημοτικά διαμερίσματα;.
Στην πραγματικότητα, οι μόνοι που θα επωφεληθούν από αυτή την αλλαγή είναι ο πρόεδρος της Δ.Η.Κ.Ε.Ω. και η παρέα του, που  προκαλούν την δημοτική υποβάθμιση.
Αλήθεια, σε ποιον υποψήφιο της διοικούσας παράταξης και μέλος του ΔΗΚΕΟ από το Παλαιόκαστρο, ανήκει η έκφραση “Σιγά μην αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε στον Πεντάλοφο;
Η πράξη της μεταφοράς της έδρας αποκαλύπτει όμως και την πραγματική βαρύτητα των προεκλογικών διαβεβαιώσεων του δημάρχου και των αρμόδιων αντιδημάρχων ότι τα προηγούμενα χρόνια υπήρξαν για τον Πεντάλοφο, πολλές άδικες αποφάσεις και αυτοί δεν θα επιτρέψουν «νέα γενιά αδικών αποφάσεων σε καμιά περιοχή του δήμου»…. και πριν καλα καλά περάσουν εξήντα ημέρες διοίκησης…….!!!

Όλες οι μέχρι τώρα συνεδριάσεις της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Ωραιοκάστρου γνωστή ως Δ.Ε.Υ.Α.Ω. γίνονται στην Μυγδονία . (όπως παρακάτω).

( 15η Πρόσκληση σε Συνεδρίαση της Δ.Ε.Υ.Α.Ω.         Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση που θα γίνει στα γραφεία της Δημοτικής Κοινότητας Λητής (πρώην Δημαρχείο), την 1/12/2014 ημέρα Δευτέρα και ώρα 17:00 μ.μ. κλπ)

Όλες οι συνεδριάσεις του Δ.Η.Κ.Ε.Ο (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ωραιοκάστρου), αντί να γίνονται στην Καλλιθέα και στον Πεντάλοφο όπου είναι η έδρα της, γινόντουσαν στο Ωραιόκαστρο. (όπως πρακάτω).

20. 15η τακτική Συνεδρίαση Δ.Σ. ΔΗ.Κ.Ε.Ω
(Ανακοινώσεις ΔΗ.Κ.Ε.Ω.)
 Πρόσκληση σε τακτική  συνεδρίαση του Δ.Σ. που θα γίνει την Τετάρτη 12-11-2014   και ώρα  18.00 μ.μ στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωραιοκάστρου. 
Δημιουργηθηκε στις 07 Νοέμβριος 2014

Ποιος φταίει γιαυτό Δήμαρχε;

Κατά τα άλλα τους φταίει η Αντιπολίτευση, ο κ. Παπακωνσταντινου, ο κ. Σαραμάντος. Γιαυτό σταματήστε να προπαγανδίζετε και μην προσπαθήτε να περάσετε σε όλους εμάς και στους ψηφοφόρους, ότι αυτοί (η αντιπολιίτευση), υποκινούν σε αντίδραση τον κόσμο και κρύβονται από πίσω από όλα αυτά.
Όχι κύριοι δεν φταίει καμία αντιπολίτευση, γιατί απλούστατα τώρα εσείς διοικείται τον δήμο και εσείς πήρατε αυτήν την τόσο άδικη και ακατανόητη απόφαση για την Καλλιθέα και τον Πεντάλοφο και πρέπει άμεσα να την αναθεωρήσετε. Όσο για τις υποσχέσεις του τύπου θα μεταφέρουμε στον Πεντάλοφο το “Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης” (Κ.Δ.Α.) αυτό που φυτοζωεί στην Μυγδονία (εδώ γελάμε),  αποτελούν τροφή μόνον για  γελάδες.
4ΓΑΒΟΤΣΗΣΔήμαρχε ο πολυπαθείς Πεντάλοφος και η Καλλιθέα σας εμπιστεύτηκε και γι αυτό σας τίμησε με την ψήφο του. Από εσάς ήλπιζε σε αναβάθμιση της ΔΗΚΕΟ και όχι στην υφαρπαγή της. Ειναι καιρός να επέμβεις και να αποκαταστήσεις την ΚΑΤΑΦΟΡΗ ΑΥΤΗ ΑΔΙΚΙΑ πριν είναι πολυ αργά.
Ο κόσμος στην Καλλιθέα και στον Πεντάλοφο  βρίσκεται σε απόγνωση και είναι αναστατωμένος έχει πολλά αναπάντητα ερωτήματα για το μέλλον του τόπου του :
Μέσα σε μόλις εξήντα ημέρες διοίκησης του δήμου, Έτσι αντιλαμβάνονται οι διοικούντες, την δικαιοσύνη και την αποκέντρωση; Προεκλογικά μας έταζαν τη μεταφορά αποφασιστικών αρμοδιοτήτων από την Κεντρική Διοίκηση σε ενδιάμεσα “σώματα’ που λειτουργούν στο χώρο μεταξύ κεντρικής διοίκησης και των δημοτικών διαμερισμάτων. Τώρα πριν ακόμη καλά καλά στέγνωση η μελάνη όλων αυτών που απλόχερα υποσχόταν στους πολίτες, άλλα κάνουν.
Ποια είναι η θέση του δημοτικού συμβούλου και Αντιδημάρχου Καλλιθέας κ. Δίγκαλη Θωμά. Γιατί σιωπά;
Ποια είναι η θέση και του έτερου  δημοτικού συμβούλου Καλλιθέας κ.Παναγιωτίδη.    Γιατί σιωπά;
Κύριοι, δημοτικοί σύμβουλοι Καλλιθέας, εκλεγμένοι με την διοίκηση, γιατί επιτρέπετε χωρίς καμία αντίδραση την αποδυνάμωση και τον μαρασμό της Καλλιθέας;
Ποια είναι η θέση του κ. Γιώργου Τσολάκη  που είναι και  Αντιπροέδρος του ΔΗΚΕΟ; και ποιά  η θέση του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Πενταλόφου;
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, γιατί δεν παραιτούνται όλοι από τις θέσεις τους ;
Μόνον ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Γιώργος Παπακωνσταντίνου σταθερός στις προεκλογικές του δεσμεύσεις, εξέφρασε σθεναρά την αντίθεσή του στη μεταφορά της έδρας της ΔΗΚΕΩ από τον Πεντάλοφο στο κτίριο Π. Μελάς στο Παλαιόκαστρο .
Ο Αντιδήμαρχος, και πρόεδρος του ΔΗΚΕΟ  και η παρέα του, σύμφωνα με το σκεπτικό του, όταν αναφέρεται σε αποκέντρωση αρμοδιοτήτων, εννοεί σε συγκέντρωση των υπηρεσιών, των άλλων δημοτικών διαμερισμάτων στην έδρα του δήμου, δίπλα στο σπιτάκι του; Συνεπώς στο μυαλό τους η αποκέντρωση φαντάζει σε ένα άλλο συγκεκριμένο είδος αποκέντρωσης, που μάλλον αφορά μόνον το πέταγμα του χαρταετού και των πουλιών από το ένα τόπο στο άλλο.

Κύριοι, σε ότι αφορά τον τρόπο λειτουργίας και την συμπεριφορά της αρχής του δήμου απέναντι στην Καλλιθέα και στον Πεντάλοφο υπάρχει μεγάλο ζήτημα.
Δυστυχώς ο Πεντάλοφος δεν έχει εκλέξει κανέναν δημοτικό σύμβουλο, άρα δεν υπάρχει καθόλου αντίσταση, γιαυτό και είναι την διάθεση των όποιων ορέξεων κάποιων.
Δηλαδή τη προσπαθεί να κάνει ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΟ ; Προσπαθεί να δημιουργήσει ένα συγκεντρωτικό σύστημα διοίκησης για να μην κουνηθεί αυτός και η παρέα του, από την γειτονιά του; Προσπαθεί να δημιουργήσει συμπύκνωση αρμοδιοτήτων, γιατί βαριέται να επισκεφτεί τα άλλα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου;  Θα μου πείτε γνωρίζει κατά που πέφτει ο Πεντάλοφος, η Ν. Φιλαδέλφεια, το Μεσαίο και το Πετρωτό;
Τελικά από ότι διαφαίνεται κάποιοι Αντιδήμαρχοι αποφασίζουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Αποφασίζουν χωρίς έλεγχο, χωρίς κανένα συντονισμό κολλημένοι στις δημόσιες σχέσεις, στο λουστρινάτο παπούτσι τους και στο παπιγιόν, συναγωνίζονται για το ποιος θα κάνει τις περισσότερες γκάφες.

………………………………………………

Εγώ δε θέλω τον αρμόδιο να παίξω
να αποφασίζω κεκλεισμένων των θυρών
είμαι απ’ αυτούς που πάντα μένουνε απ’ έξω
γιατί δεν έχω ούτε γραβάτα ούτε παπιγιόν

…………………………………………………….
Εν όψη των μεγάλων κινητοποιήσεων από τους κατοίκους της Καλλιθέας και του Πενταλόφου, Χαιρετίσματα στην εξουσία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: