Η ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Ω. ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΩΡΙΟΚΑΣΤΡΟΥΠεντάλοφος : Μεγάλο χωριό της Καλλιθέας, σε κομβικό σημείο για το δημοτικό διαμέρισμα. Με σημαντική συμμετοχή στην πραγματική οικονομία με τους εργάτες, μισθωτούς, αγρότες, κτηνοτρόφους, επαγγελματίες, μισοαπασχολούμενους. Με σημαντική συμμετοχή συνεπώς και στα έσοδα του δήμου Ωραιοκάστρου, χωρίς ωστόσο βασικές υποδομές κοινωνικού χαρακτήρα, με λειψή εξωδημοτική και εσωδημοτική συγκοινωνία.
Από αυτό το σημαντικό από τη μία και υποβαθμισμένο από την άλλη χωριό του δήμου μας, στις 27-11-2014 αποφάσισε η δημοτική αρχή να αφαιρέσει την έδρα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης, της ΔΗ.Κ.Ε.Ω. Οι εκπρόσωποι της πλειοψηφίας επικαλέστηκαν λόγους λειτουργικότητας και οικονομίας, όπως αυτοί τους εννοούν.
Στην πραγματικότητα, με αυτήν τους την ενέργεια οξύνουν τις περιφερειακές ανισότητες και αντιθέσεις των δημοτικών περιοχών, ανοίγουν δρόμο και για άλλες συγκεντροποιήσεις. Η οικονομία τους είναι ψεύτικη, γιατί με μικρό «όφελος», δημιουργούν δυσανάλογο κόστος σε μια ολόκληρη περιοχή. Χωρίς ντροπή και χωρίς φιλότιμο θεωρούν ότι ο Πεντάλοφος και ευρύτερα η Καλλιθέα, δεν δικαιούνται για λόγους ουσιαστικούς αλλά και τιμής ένεκεν, να έχουν την έδρα της μίας από τις τρεις δημοτικές επιχειρήσεις, όπως και άλλων δημοτικών – κοινωνικών υπηρεσιών ή παραρτημάτων τους!
Είναι πιστοί και τυφλοί εκτελεστές των κυβερνητικών και ευρωενωσιακών επιλογών και κατευθύνσεων, για μειώσεις και τεχνοκρατικούς περιορισμούς δαπανών σε βάρος των κοινωνικών και λαϊκών αναγκών, ενάντια στη τοπική συμμετοχή στα κοινά. Από αυτούς θα περιμένουμε πολλά χειρότερα ….
Γι αυτό, γιατί η αντικειμενική κατάσταση και τα λαϊκά δικαιώματα το επιβάλλουν. Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της κατάπτυστης απόφασης των «ευρωπαίων τεχνοκρατών» του δημοτικού συμβουλίου. Γι αυτό, καλούμε σε παρέμβαση από τα κάτω, από τα Τοπικά Συμβούλια, τις λαϊκές συνελεύσεις της Καλλιθέας. Καλούμε επίσης σε συμπαράσταση τους συλλογικούς φορείς του ευρύτερου δήμου Ωραιοκάστρου.–

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
30-11-2014

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: