Πολιτικές πατερίτσες

ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΙΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

manoysakhsDSCI1463

Ένα δημοτικό συμβούλιο διαιρεμένο σε τέσσερα κομμάτια.
Συμπολίτευση, αντιπολίτευση, ανεξάρτητοι και οι κοπανατζήδες. Με το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου να κοιτάζει αμήχανο την εικόνα παιδικής χαράς που επικρατεί, αφού δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, αλλά κυρίως το βάρος της ευθύνης που του αναλογεί.
Ούτε με θαύμα να πάει εμπρός ο τόπος. Αλίμονο μας αν συνεχίσουμε να δίνουμε τη διαχείριση σε λάθος συμπολίτες μας. Η ευθύνη βαραίνει τη συνείδηση όλων μας για το αύριο, που θα συναντήσουν, τα παιδιά και τα εγγόνια μας.
Αλλά όσους δήμαρχους και να αλλάξεις οι αυλικοί σταθεροί, εκεί, δεν κουνιούνται με τίποτα. Φορούν μανδύα κομματικό είτε μπλε, είτε πράσινο και με την ιδιότητα της πατερίτσας κολλάνε σαν τις τσίχλες δίπλα σε δημάρχους και μελλοντικούς δήμαρχους. Υπόσχονται, ότι τους ψηφοφόρους του δήμου μας τους έχουν στο χέρι. Ότι τους είναι πιστοί σε όποια παράταξη και να πάνε. Έλα που τα πράγματα έχουν αλλάξει. Έλα που το να μιλάς για αγώνες και ενδιαφέρων για το τόπο σου θέλει αληθινό βιογραφικό.
Αυτά τα λίγα για κάποιους του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, που πλέουν σταθερά στα δικά τους στάσιμα νερά. Που έχουν το θράσος μετά από τη λεηλασία που υπέστη αυτή η χώρα και οι πολίτες της από τα στελέχη των κομμάτων, τους αυλικούς ,τις τοπικές οργανώσεις τους, να μιλούν και να εμφανίζονται ως σωτήρες. Δεν τους νοιάζει εάν το ποσοστό ανεργίας αγγίζει το 50% στη χώρα και φυσικά και στο δήμο μας. Δεν τους νοιάζει αν η νέα γενιά μεταναστεύει. Αυτοί τη βόλεψη τους και φυσικά πιστοί στο προορισμό τους. Πατερίτσες στήριξης με φιλοδοξία να γίνουν σανίδες εξουσίας.
Για εμάς πολλά από τα στελέχη της καταστροφής, θα είναι καλά να μη περάσουν ούτε έξω από τη κάλπη. Προσβάλουν τη δημοκρατία, αλλά και την ιδεολογία αυτών που θυσιάστηκαν για άξιες και αρχές.

Επικεφαλής Δάκης Μανουσάκης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: