Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΡΑ – ΚΑΙ H ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ «ΘΑ»

Στην γραμματική, το «ΘΑ» είναι μελλοντικό και δυνητικό μόριο που χρησιμοποιείται για το σχηματισμό των ρηματικών τύπων που περιγράφουν μια πράξη η οποία πρόκειται να γίνει στο μέλλον, όπως:

– αύριο το πρωί θα μαζέψω τα σκουπίδια του δήμου (στιγμιαίος μέλλοντας),

– Αν ξαναεκλεγώ, όλη την τετραετία θα κοιμάμαι (εξακολουθητικός μέλλοντας),

– σε δέκα χρόνια θα έχω τελειώσει τα σχολικά κτίρια (συντελεσμένος μέλλοντας).

Το θα χρησιμοποιείται και για το σχηματισμό των ρηματικών τύπων που περιγράφουν κάτι πιθανό, δυνατό ή μη πραγματικό, όπως:

– είναι πολύ σκεφτικός, άρα θα πρέπει να συμβαίνει κάτι σοβαρό (κάτι πιθανό)

– παρακαλώ τώρα που τα πίνω στην ταβέρνα, θα με αφήσετε ήσυχο;(κάτι δυνατό),

– αν είχα ενδιαφερθεί, θα άλλαζε η μοίρα του τόπου μου (κάτι μη πραγματικό).

 Στην πολιτική του «ΘΑ», μας παραπέμπει η ενημερωτική έκδοση, της Δημοτικής Παράταξης «ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΤΩΡΑ» του κ. Σαραμάντου, που τις τελευταίες ημέρες, διανεμήθηκε, από σπίτι σε σπίτι.

Η αλήθεια είναι ότι εκπλαγήκαμε από αυτά που διαβάσαμε και αναρωτηθήκαμε: άραγε σε ποιόν τόπο ζούνε οι κύριοι;.

Ξεκινώντας από την σελίδα του δήμαρχου ο οποίος αναφέρεται σε μια ήρεμη, τεκμηριωμένη (στα δικά του λόγια μόνον) αποτίμηση όσων πέτυχε η παράταξη του αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι του δήμου.

Εδώ θέλει πολύ ψάξιμο και ίσως χρειαστούμε και την βοήθεια ντετέκτιβ για την αναζήτηση της σημασίας των λέξεων, «όσων πέτυχε» σε όλο το διάστημα διακυβέρνησης του δήμου.

SILVER ALERT 2

Προσοχή silveralert εξαφάνιση των «όσων πέτυχε» η Παράταξη «ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΤΩΡΑ», μπορείτε να βοηθήσετε;

Έγραψαν για Ευρωπαϊκά προγράμματα: Όποιος ψάχνει, βρίσκει!! Όπως λέμε: Μόνος αγρότης ψάχνει!!!!.

Έγραψαν ότι, «Τα λέμε από πρώτο χέρι»:

Οι πολίτες του δήμου ακόμη ψάχνουν σε τι γλώσσα τα λέτε και σε ποιους τα λέτε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι πολίτες σας τα λένε και μάλιστα από πρώτο χέρι. Γι’ αυτό και τελευταία αγανακτισμένος πολίτης σας τα έψαλε μέσα στο δημοτικό συμβούλιοαπό την ταλαιπωρία που υπέστη εξαιτίας της αδικαιολόγητης δέσμευσης της φορολογικής του ενημερότητας από τον δήμο. Ο συγκεκριμένος κύριος ζήτησε, σε εντονότατο ύφος, εξηγήσεις από τους διοικούντες, κ.Δεληπάλα, κ. Δούμπαλα και προπαντός από τον κ. Σαραμάντο.

 Κάπου διαβάσαμε και προβληματιστήκαμε για την Ολοκλήρωση Βελτίωση – διαπλάτυνση οδού Πενταλόφου -Νεοχωρούδας:

ΚΕΝΤΡ ΔΡΟΜ NEOX ΠΕΝ DSC_0457Για πια ολοκλήρωση μιλάτε, γι’ αυτήν που έμεινε στην μέση; Η διαπλάτυνση και η βελτίωση έμεινε στο ύψος του πρώην κλωστοϋφαντουργείου. 

ΠΕΝΤ ΝΕΟΧ DSC_0458Από εκεί και πέρα 200 μέτρα περίπου πριν τον Πεντάλοφο όλα είναι μέσα στο μαύρο τους το χάλι.

 Όσο τα τρία σχολικά κτίρια: δηλαδή το 2ο δημοτικό σχολείο Παλαιοκάστρου αυτό «ΘΑ» κατασκευαστεί, η το κτίριο πρόκειται να ανεγερθεί.

Το 3ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου και αυτό «ΘΑ» Κατασκευαστεί. Το 6ο δημοτικό σχολείο Ωραιοκάστρου και αυτό «ΘΑ» ανεγερθεί.

Δεν ξέρω πού ΘΑ κι αν τελικά ΘΑ….., εκείνο που διάβασα είναι ότι ό δήμος και ο δήμαρχος όπως μας λέει, ήταν παρόν στα «Αλώνια χωρίς μεσάζοντες» και συντόνιζε τις διανομές του δήμου. Ήταν όμως «απών» στην 6η διανομή αγροτικών προϊόντων από παραγωγούς στους καταναλωτές που διοργάνωσε η ομάδα δράσης πολιτών Ωραιοκάστρου «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ». Ήταν «απών» και όταν η αστυνομία μοίραζε πρόστιμααπό 600 έως 1000 ευρώ στους παραγωγούς με αποτέλεσμα να διαλυθεί η διοργάνωση την Κυριακή 3/11/13 .

 Για την ύδρευση και το αποχετευτικό στην Μυγδονία, μπαίνει τέλος στο πρόβλημα αφού Υπέβαλε αίτημα (άρα μπορούμε να κοιμόμαστε ανήσυχοι) για χρηματοδότη έργων ανόρυξης γεωτρήσεων σε προτεινόμενα έργα.

 ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ 4DSC_0440

Το ΘΑ δεν λείπει και από το αποχετευτικό δίκτυο Πενταλόφου–Νεοχωρούδας. Το εν λόγω έργο το ακούμε εδώ και μια 10ετία κι τώρα που πλησιάζουν οι δημοτικές εκλογές «ΘΑ» το υλοποιήσει η Παράταξη «ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΤΩΡΑ» του κ. Σαραμάντου.

 ΠΑΙΔΙΚΟΣ DSC_0451

Δεν μας λένε όμως για  τον παιδικό σταθμό Πενταλόφου που εδώ και χρόνια ρημάζει μισοτελιωμένο, (από την αδιαφορία) και έχει γίνει το σπίτι για τα αδέσποτα. Δεν μας λένε τι θα κάνουν και πότε θα αποπερατωθεί;

 ΓΕΦΥΡΑ DSC_0452

Δεν μας λένε για την γέφυρα Πενταλόφου  – Νεοχωρούδας που εδώ και χρόνια όλο την μελετούν και όλο μετεξεταστέοι μένουν;

 ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟDSC_0411

Δε μας λένε για τον περιμετρικό τοίχο των νεκροταφείων που έπεσε και παραμένει την επισκευή του, από τον Άγιο Πέτρο μάλλον;

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣDSC_0444 

Δε μας λένε για την είσοδο του Πενταλόφου πότε θα γίνει η κρασπέδωση στα σημεία που δεν υπάρχει και εκεί που υπάρχει, ποτέ θα ολοκληρώσουν την πλακόστρωση  και τον φωτισμό, που άφησαν πριν χρόνια στην μέση. κάνοντας τα αυτονόητα;

 ΝΕΟΧΩΡΟΥΔΑDSC_0487

Δεν μας λένε τίποτα για το Πνευματικό κέντρο στην Νεοχωρούδα;

 Δε μας λένε για το ποσό που ξόδεψαν για να φτιάξουν τα πολυτελή φυλλάδια του “ΘΑ” των 48 σελίδων, σε εποχή λιτότητας, σε εποχή που πολλοί από τούς συνδημότες μας πλήττονται από την ανεργία και την ανέχεια.

 ΜΟΥΝΤΖΑ 1111κατάλογος

Ωραιόκαστρο – Τώρα που διάβασες, γνωρίζεις!!!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: