ΚΑΡΑΒΙ ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ!!

Καράβι χωρίς καπετάνιο και πυξίδα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πενταλόφου που με τον ίδιο καπετάνιο και το ίδιο πλήρωμα

καραβι σε ξέραεξόκειλε για μια ακόμη φορά. Διαβάζοντας (ανακοινώθηκε την τελευταία στιγμή) το φτωχό – από αγγαρεία πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων για το 15 Αύγουστο, μας έφερε στην μνήμη παλαιότερες λίθινες αποχές.

Θα μου πείτε μήπως και τότε δεν ήταν στην Διοίκηση τα ίδια πρόσωπα; Ακούστηκε ότι για φέτος, με το ζόρι βρέθηκαν χορευτές του Συλλόγου για να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις. Κανείς δεν ξέρει τι να κάνει και ποιος πρέπει να το κάνει. Όλοι είναι αρμόδιοι και ταυτόχρονα αναρμόδιοι για τα πάντα,

γκρινιαγι’ αυτό τα μαλώματα και η γκρίνια μεταξύ των μελλών του Δ.Σ. σε καθημερινή βάση παίρνουν και δίνουν, όπως ακούμε.

Δυστυχώς τα ίδια και τα ίδια, η ιστορία επαναλαμβάνεται και πάντα το φίδι απο την τρύπα στα δύσκολα, το βγάζει το χορευτικό του ΚΑΠΗ. Καλείται τώρα, να κάνει παρουσίαση με τραγούδια (χορωδία) και να χορέψει για να γεμίσει τις ημέρες, παρά τις αντιρρήσεις αρκετών μελών του.

Κυρίες και κύριοι του Συλλόγου, το να κυβερνήσεις μια βάρκα δεν είναι εύκολο, πόσο μάλιστα το να κυβερνήσεις ένα μεγάλο καράβι χωρίς πυξίδα και προορισμό, όπως ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πενταλόφου.

ΠΟΛ ΣΥΛΛ ΠΕΝΤΑΛΤο να διοίκησης έναν Πολιτιστικό Σύλλογο ή οποιοδήποτε άλλο σωματείο όπως η Ποδοσφαιρική ομάδα, η άλλον Φορέα, με λόγια , δεν είναι αστεία υπόθεση και δεν αρκεί.

Θέλει γνώσεις, φαντασία, πλουραλισμό, προσωπικό χρόνο, διάθεση, μεράκι, θέλει δουλεία και όχι λόγια και το κυριότερο θέλει αγάπη για αυτό που κάνεις.

Μάθετε λοιπόν ότι, ο καπετάνιος είναι αυτός που πρώτος ρίχνεται στα δύσκολα. Είναι αυτός που οργανώνει, σχεδιάζει με το υπόλοιπο Δ.Σ., ακούει, αφουγκράζεται, καθοδηγεί και μήνες πριν την τελική ημερομηνία, έχει τακτοποιήσει τα πάντα μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια των εκδηλώσεων, ώστε αυτό που θα απομείνει να γίνει, να είναι μόνον η υλοποίηση του σχεδιασμού.

Είναι παρόν παντού και όχι απών από παντού.

Δεν κάνει τις εκδηλώσεις από αγγαρεία μόνο και μόνο για να μην ξεσηκωθεί ο κόσμος.

ερημοσΔεν περιμένει δέκα ημέρες πριν την έναρξη των εκδηλώσεων να βρει χορευτικά με το καντίλι, από άλλες περιοχές ή ψάχνοντας στην έρημο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι την τελευταία στιγμή δεν θα βρει τίποτα.

Δεν περιμένει δέκα ημέρες πριν την έναρξη των εκδηλώσεων να κλείσει τα μουσικά όργανα.

Δεν περιμένει δέκα ημέρες πριν την έναρξη των εκδηλώσεων να τρέξει για τα πάντα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα προλάβει τίποτα.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος είναι ένας σύλλογος με μεγάλη ιστορία. Είναι το καμάρι των κατοίκων του χωριού, και κάποτε όλου του Δήμου κι όχι μόνον. Απαιτεί την σοβαρότητα και τον σεβασμό τον ανθρώπων που τον διοικούν και πρέπει να βρίσκετε στην θέση που του αρμόζει. Ψηλά εκεί που ήταν κάποτε!!!

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: