Ο δρόμος, οι Γυρολόγοι – πραματευτές και το φιλότιμο.

Κλαίμε από λύπη, από απογοήτευση, από θυμό. Κλαίμε από συγκίνηση, από υπερένταση, ακόμη και από χαρά. Κλαίμε για την μοίρα μας, για το χάλι  το μαύρο, που δέρνει τον τόπο που ζούμε. Κλαίμε για έργα που δεν γίνονται και για έργα που αργούν να τελειώσουν.

Η ζωή δεν είναι εύκολη αλλά δεν γίνεται να μην παραπονιέται κανείς όταν βλέπει να ταλαιπωρείτε από την αδιαφορία κάποιων.

Κανένας πολιτικός δεν θέλει στην ζωή του, τους ψηφοφόρους του Δήμου του, να του παραπονιούνται για όλα, από την ώρα που θα ξυπνήσει μέχρι την ώρα που θα κοιμηθεί και μάλιστα ένα χρόνο πριν τις εκλογές. Χώρια που μπορεί να του κόψουν την όρεξη και δεν θα μπορέσει να φάει.

Γκρίνιαξε, κλάψε, σε συνδυασμό με μερικές τηλεφωνικές «ευγενικές» κουβέντες από ορισμένους συνδημότες μας, να σου και ο δρόμος επιτέλους ασφαλτοστρώθηκε. Απομένει να δούμε πότε θα τον ξαναδώσουν σε κυκλοφορία.

Επειδή μας ρωτάτε αν θα γίνουν και εγκαίνια, δεν γνωρίζω να σας απαντήσω γιατί είμαι σε στάδιο δίαιτας, μια και η χοληστερίνη ανέβηκε στα ύψη και οι τρανσαμινάσες ξεπέρασαν κάθε όριο, γιαυτό και αποφάσισα να  αποφύγω τα φαγητά του  κέτερινγκ.

Το ίδιο ακούω ότι αποφεύγουν τις πολλές εμφανίσεις και οι γυρολόγοι του δήμου μας. Κρύβονται λέει.

Ποιοι γυρολόγοι; Να αυτοί που τον ένα χρόνο είναι στον έναν συνδυασμό, τον δεύτερο στον άλλον, τον τρίτο βαπτίζονται και δίνουν όρκο υπακοής στον τρίτο. Προσωπικές αποτυχίες, προσωπικές φιλοδοξίες, ένα διαρκές έλλειμμα εμπιστοσύνης  του εαυτού τους, απώλεια ταυτότητας, αλλά και μια εμμονή σε κομματικές μικροϊδιοκτησίες ακυρώνουν  οποιαδήποτε προσπάθεια στο να μας πείσουν για τον σκοπό τους οι «πραματευτές».

Έτσι «ο  πραματευτής», σαν ένα θλιβερό σκορποχώρι που περιμένει μια απροσδιόριστη εξ ύψους σωτηρία, η οποία δεν διαφαίνεται καν στον ορίζοντα…., γυρίζει από χωριό σε χωρίο του Δήμου μας, γονατιστός παρακαλάει  την θεία μου την Νίτσα, την γειτόνισσα την Μαρίκα, να τον πάρουν υπό την προστασία τους, να πουλήσει την πραμάτεια του. Έχει εμπειρία από πούλημα.

Πούλημα σπιτιών, πούλημα ζαρζαβατικών, πούλημα νησιών, πούλημα φιλίας, πούλημα πίτσας, πούλημα ρούχων, πούλημα συνδυασμών κ.α. , υπάρχουν πολλά είδη πουλήματος.

Αξιοπρέπεια υπάρχει; Φιλότιμο υπάρχει;

Για όσους έχουμε δει το ανεπανάληπτο  αριστούργημα του αείμνηστου Αλέκου Σακελλάριου «Υπάρχει και φιλότιμο» ο Μαυρογυαλούρος  με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, Διονύση Παπαγιαννόπουλο κ.α. απέδειξε ότι  υπήρξε πολιτικός με ξεχωριστό ήθος και φιλότιμο!

Μόλις πληροφορήθηκε  από συζητήσεις, τις ανομίες και τα σκάνδαλα που διαπράττονταν πίσω από την πλάτη του, για την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού, για τη διαφθορά  που επικρατεί, αλλά και για την αντιπάθεια των κατοίκων προς το πρόσωπό του, δεν άλλαξε Πολιτικό συνδυασμό, έσπευσε να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού, αφού πρώτα θα επιπλήξει σε έντονο ύφος τους συνεργάτες του.

Εσείς «πραματευτές;» περιμένετε πρώτα την μούντζα για να αποσυρθείτε;

Εεεεε!!! ρε μούντζα που θα πέσει!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: